Látogasson el a Pannonhalmi Borvidékre

Bor, borkóstoló, programok, kikapcsolódás, Pannonhalmi borvidék, jöjjön, kóstoljon, lásson, szórakozzon zúdulnak ránk a szavak. De mit adhat még egy pince, mit nem kaphatunk meg máshol? Hát a hangulatát. Ezért érdemes meglátogatni a pincészeteket, ahol a boron kívül megismerhetjük a borok készítőjét, annak folyamatát és rejtelmeit. Mit lehet csinálni egy pincében egész évben, hát bort, de tegyük félre a tréfát.

Mi egész évben várjuk Önt, és szeretnénk bemutatni Önöknek a pannonhalmi borvidék ízeit, hangulatát, a pannonhalmi vidék élményét. Szeretnénk, hogy borkóstolónk után ne csak a boraink ízét, hanem a vidékünk hangulatát is magával vinné!

Huszár Levente

Rajnai rizling a Huszár Pincészet és a pannonhalmi borvidék bora

Kóstolunk, mert kíváncsiak vagyunk. Kóstolunk, mert mi is borászkodunk. Kóstolunk, mert régen a családdal, a papával gyermekként jártunk kint a szőlőben. Ön is szeretne barátaival leülni a pincéjébe, vagy kertjébe és beszélgetni a borokról? Jöjjön el hozzánk, és mi elmeséljük Önnek, amit a borkészítésről érdemes tudnia. Nemcsak borainkat mutatjuk be Önnek, de azt is mi hogyan készítjük azokat. Elmeséljük nagyapáink idejében, milyen volt a szőlőhegy.

Pincénkben nem csak elmeséljük, de meg is mutatjuk, milyen eszközökkel dolgoztak, hogy művelték a szőlőt, és hogyan készítették a bort a régi időkben.

Régen a pince a férfiak kiváltsága volt, és egyben közösségi tér, ahol a pinceszerre érkező férfiak a borkészítés tudománya mellett megvitatták a világ dolgait, történéseit. Neves időszakokban, szüretkor, Vince napján, Pünkösdkor, Szent Donát idején vagy egyéb jeles ünnepeken pedig a családok, baráti társaságok mulatóhelye, ahol elfeledkezve a világról ünnepelték a szőlősgazda munkáját, a jó termést, a jó bort, a borkészítés tudományát.

Pincészetünk is várja Önt ezen jeles ünnepeken, hogy e hagyományokat egy jó pohár bor mellett élhessük meg.

preseles

Ha felkeltettük érdeklődését

keresse

elérhetőségeink

Vélemény, hozzászólás?